Darujte
zdravie
článok / Júl 30 2020

Zakrivenie penisu – Peyronieho choroba

Táto téma sa začína objavovať v rôznych diskusných fórach a poradniach, preto sa na tento problém pozrieme aj my.

Čo je zakrivenie penisu

INDURATIO PENIS PLASTICA alebo PEYRONIEHO CHOROBA je lokalizované ochorenie penisu, pri ktorom vzniká zápalové ložisko v obaloch a toporivých telies penisu. Zo začiatku je toto ochorenie sprevádzané najmä bolesťou penisu v mieste vznikajúceho plaku. Plak, alebo inak ložisko lokalizovaného zápalu postupne tvrdne v dôsledku postupného ukladania kryštálov, najmä drobných kalcifikátov. Ochorenie postihuje mužov najčastejšie po 40. roku života, aj keď ani mladší muži nie sú v dnešnej dobe nejakou extra výnimkou.. Ak sa ochorenie včas nelieči, môže viesť k zakriveniu penisu alebo iným deformáciám, k poruchám erekcie, k bolestiam pri pohlavnom styku a v prípade veľkého zakrivenia penisu nastáva nemožnosť vykonania pohlavného styku. 

Priebeh

V počiatočných štádiách sa vytvárajú zápalové ložiská. Pri erekcii je viditeľné zakrivenie a je často prítomná bolesť. Toto štádium trvá približne pol roka. V ojedinelých prípadoch ochorenie samo odoznie a prejavy ustupujú. V druhej fáze ochorenia sa môže stav stabilizovať  a do ložísk sa usádzajú kalcifikáty.

Príčiny

O príčinách tohto ochorenia sa veľa nevie. Lekári hovoria o faktoroch, ktoré toto ochorenie ovplyvňujú. Medzi ne patria sexuálne choroby, nedostatok vitamínov, ateroskleróza, autoimunitné ochorenia a diabetes.

Liečba

Liečba patrí do rúk skúseného urológa. Najväčšie šance na úspech sú v prvej fáze ochorenia. Na liečbu sa využívajú medikamentózne spôsoby ale aj operácia. V Klinike Zdravia využívame modernú a neinvazívnu liečbu fokusovanou rázovou vlnou od švajčiarskeho výrobcu Storz Medical. Liečba je bezbolestná a prebieha ambulantne počas 4 sedení, ideálne v týždňových intervaloch. Už po niekoľkých ošetreniach pacienti pozorujú zlepšenie stavu a zníženie bolesti. Pri včasnej liečbe môže dôjsť k celkovému vymiznutiu zatvrdlín, zakriveniu penisu a obnove sexuálneho života. Pri liečbe v neskoršom štádiu je liečba fokusovanou rázovou vlnou účinná len čiastočne a v týchto prípadoch je už skôr potrebná operačná liečba.

Vaše zdravotné ťažkosti majú riešenie. Objednajte sa na konzultáciu čo najskôr. Liečba v Klinike Zdravia predstavuje komfortné, diskrétne a bezbolestné riešenie vašich zdravotných ťažkostí. 

Zdieľať na sociálnych sieťach
Akcie, rady a tipy priamo na
váš email
Získajte prístup k limitovaným sezónnym zľavám na zákroky len pre odoberateľov newslettra. Tiež si budete môcť ako prví pozrieť videá s novinkami zo sveta zdravia a estetickej medicíny.
Odoslaním tohto formulára vyjadrujete súhlas so spracovaním osobných údajov za podmienok, ktoré sú dostupné na internetových stránkach www.urologicka-klinika.sk/ochrana-osobnych-udajov
Podobné články
článok / Feb 15 2017
Rekonvalescencia po obriezke Hneď po operácii obriezky vám lekár dá odporúčania na liečbu po obriezke, kto...
článok / Nov 17 2022
Močová sústava je na prvý pohľad tak trochu prehliadanou súčasťou nášho organizmu. Ozajstnú pozornosť jej v...
článok / Nov 09 2021
Uzdička (frenulum) je kožná riasa, ktorá spája predkožku so žaluďom. Sústreďuje sa v nej veľké množstvo ner...
článok / Júl 30 2020
V našej Klinike Zdravia neustále modernizujeme prístrojové vybavenie a liečebné postupy, aby naši pacienti ...