Darujte
zdravie
článok / Feb 18 2017

Sex po obriezke

Rozhodujete sa, či podstúpiť alebo nepodstúpiť obriezku a jedným z vašich kritérií je i to, aký bude váš sexuálny život po obriezke? Najskôr je potrebné podotknúť, že obriezka nemá negatívny vplyv na erekciu a nemôže spôsobovať erektilnú dysfunkciu. Nemusíte sa obávať ani toho, že po zákroku bude váš penis menší. So sexom po obriezke by ste však mali počkať, kým sa vám rana úplne nezahojí, inak by ste si mohli privodiť roztrhnutie stehov, či nejakú nepríjemnú infekciu, čo samotné uzdravenie môže výrazne predĺžiť. Obriezkou často muži získavajú väčšie sebavedomie, čo sa navonok prejavuje tým, že muž je oveľa viac atraktívny a žiadaný u žien.

Sex s obriezkou

Obriezka nemá žiadny negatívny vplyv na prežívanie sexuálnych dobrodružstiev, naopak, častokrát je prežívanie samotného intímneho styku pre muža aj parterku intenzívnejšie práve z dôvodu obnaženia žaluďa, ktorý je silným erotogénnym bodom pre muža a zároveň silným stimulátorom pre ženu. Samozrejme, je toto veľmi individuálna záležitosť.

Penis je po obriezke vystavený dokonalejšiemu dráždeniu, keďže je viac odhalený, a tak by mali byť vaše sexuálne zážitky o niečo intenzívnejšie ako doposiaľ.

Obriezka a (nielen orálny) sex

Sex v dnešnej dobe už nie je len rozmnožovacou záležitosťou, ale aj estetickou a milostnou. Mnohé ženy tvrdia, že penis po obriezke vyzerá oveľa krajší a dlhší. Navyše obrezaný penis sa jednoduchšie udržiava čistý, keďže v záhyboch predkožky a pod ňou sa už viac nemôžu zbierať baktérie, nečistoty a sperma. Aj vďaka tomuto faktu si viacerí muži s obriezkou si pochvaľujú kvalitu i kvantitu orálneho sexu, keďže ženám lepšie „voňajú a aj chutia“.

Sex s obriezkou je tak zárukou čistoty a predchádzania pohlavných infekcií. Vedecké štúdie dokázali, že muži s obriezkou majú nižšiu pravdepodobnosť na vznik rakoviny penisu a tiež je tu menšie riziko pre vznik rakoviny ženských genitálií u partnerky.

Názory žien na sex s obriezkou

Ženy sa zhodujú, že sex s mužom po obriezke je oveľa intenzívnejším zážitkom. Obrezaní muži vraj dlhšie vydržia. Navyše si všetky ženy jednoznačne pochvaľujú, že muži sú po obriezke v oblasti genitálií „voňavejší“. Je to však individuálne a nájdu sa aj ženy, ktorým sa obriezka vyslovene nepáči. Ak máte teda ešte pred operáciou stabilnú partnerku, poraďte sa spolu.

Zdieľať na sociálnych sieťach
Akcie, rady a tipy priamo na
váš email
Získajte prístup k limitovaným sezónnym zľavám na zákroky len pre odoberateľov newslettra. Tiež si budete môcť ako prví pozrieť videá s novinkami zo sveta zdravia a estetickej medicíny.
Odoslaním tohto formulára vyjadrujete súhlas so spracovaním osobných údajov za podmienok, ktoré sú dostupné na internetových stránkach www.urologicka-klinika.sk/ochrana-osobnych-udajov
MUDr. PETER BLAŠKO urológ špecialista

Som atestovaný lekár so špecializáciou urológ. Po skončení Lekárskej Fakulty UK v Bratislave v máji 2003 som nastúpil na Urologické oddelenie FNsP Trenčín a neskôr do FNsP Žilina. Počas mojej 17 ročnej urologickej praxe sa zúčastňujem domácich aj zahraničných kongresov a stáží v rámci Európskej Urologickej Asociácie. Pravidelne vykonávam urologické operácie aj komplikovanejšie endoskopické a perkutánne výkony. Okrem urológie sa venujem aj andrológii (problematike starnúceho muža) a oblasti reprodukčnej medicíny.

Podobné články
článok / Nov 09 2021
Uzdička (frenulum) je kožná riasa, ktorá spája predkožku so žaluďom. Sústreďuje sa v nej veľké množstvo ner...
článok / Júl 30 2020
Táto téma sa začína objavovať v rôznych diskusných fórach a poradniach, preto sa na tento problém pozrieme ...
článok / Júl 30 2020
Téma erektilnej dysfunkcie býva v spoločnosti tabu, pričom celosvetovo trápi milióny mužov v rôznom veku. N...
článok / Apr 03 2017
Dôležitosť absolvovať preventívne prehliadky tkvie najmä v tom, že počas nich sa pacient dozvie pravdu o sv...